Добре дошли в нашия магазин!
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG
  • Меню

Помощ за избор на размер

 

Онлайн магазин Queerwear предлага широка линия от марки и размерите им доста често могат да се разминават. Честа спънка при пазаруването именно на бельо е определянето на точния размер. Вече има много производители от различни държави, където понякога стандартите на размерите се различават и това често притеснява един неопитен купувач, който до сега не е пазарувал бельо онлайн.

Ние сме се погрижили! Създадохме този съветник за избор на подходящ размер мъжко бельо:

1. Задължително трябва да определите личния си размер. Повечето от вас знаят точния си размер, но ако не сте съвсем сигурни сега е точния момент да погледнете в гардероба си.

2. Ако размерът ви попада в граници между два размера, изберете по-големи или по-малкия размер в зависимост от материята, от която е произведено бельото.

Винаги едни по-плътни слипове с високо съдържание на еластан ще стоят по-стегнато и прилепнало, в такива случаи е удачно да изберете по-голям размер. И точно обратното, ако бельото е със съдържание 100% памук трябва да се вземе под внимание, че това бельо може да се отпусне - тогава избираме по-малкия размер.

Същата концепция важи и при мъжките бански и шорти. Винаги е по-добре да изберете по-големия размер, като имате в предвид ластичната им структура и това дали е снабден с връзки за допълнително стягане на модела. Това важи с пълна сила за банските тип боксер, които са ластични и ако бедрата са ви по-големи и мускулести е хубаво да не ги мъчите и да изберете по-голям размер.

За еротичните модели бельо като прашки и специализираното бельо за спорт – джокс (бандаж) съседните размери много често са взаимнозаменяеми. Поради спецификата на това бельо липсата на задна част и на крачоли правят тези модели с по-универсални размери.

Таблиците по-долу показват точните размери на всяка една марка мъжко бельо в нашия онлайн магазин:

АussieBum - Австралия

Размер

Сантиметри

XXS

65 – 70

XS

70 – 75

S

75 – 80

M

80 – 85

L

85 – 90

XL

90 – 95

XXL

95 – 100

XXXL

100 – 105

*Размерите от марка AussieBum напълно отговарят на стандартните номерации. Тук трябва само да следите материята на бельото, ако се двоумите, кой размер сте.

 Andrew Christian - САЩ

Размер

Сантиметри

XS

66 – 71

S

71 – 76

M

76 – 81

L

81 – 86

XL

86 – 91

*Моделите мъжко бельо от Andrew Christian са с по еластична структура и с повече свобода в предната част.

 AddictedИспания

Размер

Сантиметри

XS

65 – 70

S

70 – 75

M

75 – 80

L

80 – 85

XL

85 – 90

XXL

90 – 95

*Размерите на Addicted марка отговарят на стандарта в България. Все пак ако сте на границата между два размера, изберете по големия, защото линията Addicted се отличава с използването на повече ластични тъкани и широк ластичен колан.

 Baskit - САЩ

Размер

Сантиметри

S

71 – 76

M

79 – 84

L

86 – 91

XL

94 – 99

*Размерите напълно отговарят на стандарта в България.

 Calvin Klein слипове - САЩ

Размер

Сантиметри

M

70 – 80

L

75 – 85

XL

80 – 90

*Възможно е някои модели на Calvin Klein да не отговарят на изписания върху тях размер. В този случай се съобразете с действителните размери от таблицата, а не с личния ви размер.

 

 

Calvin Klein боксерки - САЩ

Размер

Сантиметри

M

70 – 80

L

75 – 85

XL

80 – 95

*Възможно е някои модели на Calvin Klein да не отговарят на изписания върху тях размер. В този случай се съобразете с действителните размери от таблицата, а не с личния ви размер.

 Modus Vivendi - Гърция

Размер

Centimeter

S

73 – 78

M

78 – 83

L

83 – 88

XL

88 – 93

*Размерите отговарят на стандарта в България и Европа.
 
  

 

N2N Bodywear - САЩ

Размер

Сантиметри

S

66 – 76

M

76 – 86

L

86 – 97

XL

97 – 107

*Размерите отговарят на стандарта в САЩ и Европа

 Obviously - Aвстралия

Размер

Сантиметри

S

75 – 80

M

85 – 90

L

95 – 100

XL

105 – 110

*Размерите отговарят на стандартите в България и Европа.

 

 

Как да перем бельото за да го запазим по дълго неговия живот?

 

 

Ярки цветове, еластичността е на лице, материята е свежа и мека, мирише на ново - така изглежда един нов чифт мъжко бельо. Няколко изпирания по-късно и вече не е същото.

Мъжете по природа пренебрегват сякакви видове инструкции. Да не говорим за инструкциите за поддръжка на бельо. Те пренебрегват етикетите и обвиняват ежедневието си. Инвестирането на само няколко минути, може да запази бельото ви доста дълго време в това ново състояние.

Трите смъртни гряха, когато се грижите за интимното си бельо:

1. Гореща сушилня

Категорично най-неподходящия метод за сушене на бельо. Сушилнята притъпява цветовете и прави плата провиснал и твърд. Сушенето на въздух/вятър е единственият начин, за да предотвратим осъкатяването на нашето ново бельо.

2. Омекотител и белина

Омекотителят е идеален за памучни материи - прави ги меки като плюшено мече, но е абсолютен кошмар за найлон и полиестер, а те са основните тъкани на микрофибъра. Белината прави тъканта по-слаба с времето, което води до по-бързо износване.

3. Сушене на пряка слънчева светлина

Вредните UVA и UVB лъчи отслабват материите и цветовете. Вместо на пряка слънчева светлина, можете да сложите бельото си на сянка.

 

Други съвети:

 

 

Правилно пране и грижи за плата: Много е важно винаги да сортираме пренето си. Внаги отделяите светло от тъмно пране и перете по отделно.

 

100% памук - Памукът е траен плат и един от най-широко използвани в производството на бельо, благодарение на неговата изключителна абсорбция на влага и мекото докосване, което осигурява при носене.

Пране: Тук имате 2 опции за избор: пране на ръка и в перална машина. Което и да изберете не забравяите да перете в топла вода/не гореща/.
Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.

 

Стреч/опънат памук - Стреч памукът е памук с примес на ликра за допълнителна издръжливост (обикновено 90% памук, 10% еластан), така че е важно да се сведе топлината до минимум за да се запази материята.

Пране: В студена към топла вода/хладка/, без да използвате белина или омекотител.
Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.

 

Микрофибър - Обикновено се състои от найлон, полиамид и ликра. Микрофибърните материи са копринено меки, разтегливи и бързо съхнещи, което прави нуждата от сушилня ненужна.

Пране: Измийте в студена към топла вода/хладка/.
Сушене: Тъй като твърде гореща топлина може да се стопи синтетичните тъкани, препоръчваме да съхнат само на въздух и на сянка.


Модал, бамбук и други естествени влакна - Естествени влакна като модал и бамбук са известни със своите ултра меки текстури и неправилното пране може да предизвика раздърпване на материята, което много прилича на мъх.

Пране: Машинно пране в хладка вода е за предпочитане при по деликатните платове, не използвайте белина или омекотител.
Сушене: Сушете на въздух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.


Прозрачни или мрежести тъкани - Основното правило тук е - ако можете да видите през плата, то той  е деликатен.

Пране: в хладка вода.
Сушене: Сушете на въдух и на сянка.