Онлайн магазин Queerwear предлага широка линия от марки и размерите им доста често могат да се разминават. Честа спънка при пазаруването именно на бельо е определянето на точния размер.

Вече има много производители от различни държави, където понякога стандартите на размерите се различават и това често притеснява един неопитен купувач, който до сега не е пазарувал бельо онлайн.

Ние сме се погрижили! Създадохме този съветник за избор на подходящ размер мъжко бельо:

1. Задължително трябва да определите личния си размер. Повечето от вас знаят точния си размер, но ако не сте съвсем сигурни сега е точния момент да погледнете в гардероба си.

2. Ако размерът ви попада в граници между два размера, изберете по-големи или по-малкия размер в зависимост от материята, от която е произведено бельото.

Винаги едни по-плътни слипове с високо съдържание на еластан ще стоят по-стегнато и прилепнало, в такива случаи е удачно да изберете по-голям размер. И точно обратното, ако бельото е със съдържание 100% памук трябва да се вземе под внимание, че това бельо може да се отпусне – тогава избираме по-малкия размер.

Същата концепция важи и при мъжките бански и шорти. Винаги е по-добре да изберете по-големия размер, като имате в предвид ластичната им структура и това дали е снабден с връзки за допълнително стягане на модела. Това важи с пълна сила за банските тип боксер, които са ластични и ако бедрата са ви по-големи и мускулести е хубаво да не ги мъчите и да изберете по-голям размер.

За еротичните модели бельо като прашки и специализираното бельо за спорт – джокс (бандаж) съседните размери много често са взаимнозаменяеми. Поради спецификата на това бельо липсата на задна част и на крачоли правят тези модели с по-универсални размери.

Ето и особеностите на отделните марки:

  • AussieBum

Размерите от марка AussieBum напълно отговарят на стандартните номерации. Тук трябва само да следите материята на бельото, ако се двоумите, кой размер сте.

  • Andrew Christian – САЩ

Моделите мъжко бельо от Andrew Christian са с по еластична структура и с повече свобода в предната част.

  • Addicted – Испания

Размерите на Addicted отговарят на стандарта в България. Все пак ако сте на границата между два размера, изберете по големия, защото линията Addicted се отличава с използването на повече ластични тъкани и широк ластичен колан.

Размери и инструкции за избор на бельо

  • Modus Vivendi – Гърция

Размерите отговарят на стандарта в България и Европа. Малко по-прилепнал модел.

Как да перем бельото за да го запазим по дълго неговия живот?

Ярки цветове, еластичността е на лице, материята е свежа и мека, мирише на ново – така изглежда един нов чифт мъжко бельо. Няколко изпирания по-късно и вече не е същото.

Мъжете по природа пренебрегват сякакви видове инструкции. Да не говорим за инструкциите за поддръжка на бельо. Те пренебрегват етикетите и обвиняват ежедневието си. Инвестирането на само няколко минути, може да запази бельото ви доста дълго време в това ново състояние.

Трите смъртни гряха, когато се грижите за интимното си бельо:

1. Гореща сушилня

Категорично най-неподходящия метод за сушене на бельо. Сушилнята притъпява цветовете и прави плата провиснал и твърд. Сушенето на въздух/вятър е единственият начин, за да предотвратим осъкатяването на нашето ново бельо.

2. Омекотител и белина

Омекотителят е идеален за памучни материи – прави ги меки като плюшено мече, но е абсолютен кошмар за найлон и полиестер, а те са основните тъкани на микрофибъра. Белината прави тъканта по-слаба с времето, което води до по-бързо износване.

3. Сушене на пряка слънчева светлина

Вредните UVA и UVB лъчи отслабват материите и цветовете. Вместо на пряка слънчева светлина, можете да сложите бельото си на сянка.

Как да перем и поддържаме бельото си:

Правилно пране и грижи за плата: Много е важно винаги да сортираме пренето си. Внаги отделяите светло от тъмно пране и перете по отделно.

100% памук 

Памукът е траен плат и един от най-широко използвани в производството на бельо, благодарение на неговата изключителна абсорбция на влага и мекото докосване, което осигурява при носене.

Пране: Тук имате 2 опции за избор: пране на ръка и в перална машина. Което и да изберете не забравяите да перете в топла вода/не гореща/.

Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.

Стреч/опънат памук

Стреч памукът е памук с примес на ликра за допълнителна издръжливост (обикновено 90% памук, 10% еластан), така че е важно да се сведе топлината до минимум за да се запази материята.

Пране: В студена към топла вода/хладка/, без да използвате белина или омекотител.

Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.

Микрофибър

Обикновено се състои от найлон, полиамид и ликра. Микрофибърните материи са копринено меки, разтегливи и бързо съхнещи, което прави нуждата от сушилня ненужна.

Пране: Измийте в студена към топла вода/хладка/.

Сушене: Тъй като твърде гореща топлина може да се стопи синтетичните тъкани, препоръчваме да съхнат само на въздух и на сянка.

Модал, бамбук и други естествени влакна

Естествени влакна като модал и бамбук са известни със своите ултра меки текстури и неправилното пране може да предизвика раздърпване на материята, което много прилича на мъх.

Пране: Машинно пране в хладка вода е за предпочитане при по деликатните платове, не използвайте белина или омекотител.

Сушене: Сушете на въздух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.

Прозрачни или мрежести тъкани

Основното правило тук е – ако можете да видите през плата, то той  е деликатен.

Пране: в хладка вода.

Сушене: Сушете на въдух и на сянка.