Работно време: 24/7
Български
свържете се с нас - 0890 515 193
()

  Междинна сума

  Помощ за избор на размер

  Онлайн магазин Queerwear предлага широка линия от марки и размерите им доста често могат да се разминават. Честа спънка при пазаруването именно на бельо е определянето на точния размер.

  Вече има много производители от различни държави, където понякога стандартите на размерите се различават и това често притеснява един неопитен купувач, който до сега не е пазарувал бельо онлайн.


  Ние сме се погрижили! Създадохме този съветник за избор на подходящ размер мъжко бельо:

  1. Задължително трябва да определите личния си размер. Повечето от вас знаят точния си размер, но ако не сте съвсем сигурни сега е точния момент да погледнете в гардероба си.

  2. Ако размерът ви попада в граници между два размера, изберете по-големи или по-малкия размер в зависимост от материята, от която е произведено бельото.

  Винаги едни по-плътни слипове с високо съдържание на еластан ще стоят по-стегнато и прилепнало, в такива случаи е удачно да изберете по-голям размер. И точно обратното, ако бельото е със съдържание 100% памук трябва да се вземе под внимание, че това бельо може да се отпусне - тогава избираме по-малкия размер.


  Същата концепция важи и при мъжките бански и шорти. Винаги е по-добре да изберете по-големия размер, като имате в предвид ластичната им структура и това дали е снабден с връзки за допълнително стягане на модела. Това важи с пълна сила за банските тип боксер, които са ластични и ако бедрата са ви по-големи и мускулести е хубаво да не ги мъчите и да изберете по-голям размер.

  За еротичните модели бельо като прашки и специализираното бельо за спорт – джокс (бандаж) съседните размери много често са взаимнозаменяеми. Поради спецификата на това бельо липсата на задна част и на крачоли правят тези модели с по-универсални размери.

  Таблиците по-долу показват точните размери на всяка една марка мъжко бельо в нашия онлайн магазин:

  АussieBum - Австралия

  Размер

  Сантиметри

  XXS

  65 – 70

  XS

  70 – 75

  S

  75 – 80

  M

  80 – 85

  L

  85 – 90

  XL

  90 – 95

  XXL

  95 – 100

  XXXL

  100 – 105


  *Размерите от марка AussieBum напълно отговарят на стандартните номерации. Тук трябва само да следите материята на бельото, ако се двоумите, кой размер сте.


  Andrew Christian - САЩ

  Размер

  Сантиметри

  XS

  66 – 71

  S

  71 – 76

  M

  76 – 81

  L

  81 – 86

  XL

  86 – 91


  *Моделите мъжко бельо от Andrew Christian са с по еластична структура и с повече свобода в предната част.


  AddictedИспания

  Размер

  Сантиметри

  XS

  65 – 70

  S

  70 – 75

  M

  75 – 80

  L

  80 – 85

  XL

  85 – 90

  XXL

  90 – 95


  *Размерите на Addicted отговарят на стандарта в България. Все пак ако сте на границата между два размера, изберете по големия, защото линията Addicted се отличава с използването на повече ластични тъкани и широк ластичен колан.


  Baskit - САЩ

  Размер

  Сантиметри

  S

  71 – 76

  M

  79 – 84

  L

  86 – 91

  XL

  94 – 99


  *Размерите напълно отговарят на стандарта в България.


  Calvin Klein слипове - САЩ

  Размер

  Сантиметри

  M

  70 – 80

  L

  75 – 85

  XL

  80 – 90


  *Възможно е някои модели на Calvin Klein да не отговарят на изписания върху тях размер. В този случай се съобразете с действителните размери от таблицата, а не с личния ви размер.


  Calvin Klein боксерки - САЩ

  Размер

  Сантиметри

  M

  70 – 80

  L

  75 – 85

  XL

  80 – 95


  *Възможно е някои модели на Calvin Klein да не отговарят на изписания върху тях размер. В този случай се съобразете с действителните размери от таблицата, а не с личния ви размер.


  Modus Vivendi - Гърция

  Размер

  Centimeter

  S

  73 – 78

  M

  78 – 83

  L

  83 – 88

  XL

  88 – 93


  *Размерите отговарят на стандарта в България и Европа.


  N2N Bodywear - САЩ

  Размер

  Сантиметри

  S

  66 – 76

  M

  76 – 86

  L

  86 – 97

  XL

  97 – 107


  *Размерите отговарят на стандарта в САЩ и Европа.


  Obviously - Aвстралия

  Размер

  Сантиметри

  S

  75 – 80

  M

  85 – 90

  L

  95 – 100

  XL

  105 – 110


  *Размерите отговарят на стандартите в България и Европа.


  Как да перем бельото за да го запазим по дълго неговия живот?


  Ярки цветове, еластичността е на лице, материята е свежа и мека, мирише на ново - така изглежда един нов чифт мъжко бельо. Няколко изпирания по-късно и вече не е същото.

  Мъжете по природа пренебрегват сякакви видове инструкции. Да не говорим за инструкциите за поддръжка на бельо. Те пренебрегват етикетите и обвиняват ежедневието си. Инвестирането на само няколко минути, може да запази бельото ви доста дълго време в това ново състояние.

  Трите смъртни гряха, когато се грижите за интимното си бельо:

  1. Гореща сушилня

  Категорично най-неподходящия метод за сушене на бельо. Сушилнята притъпява цветовете и прави плата провиснал и твърд. Сушенето на въздух/вятър е единственият начин, за да предотвратим осъкатяването на нашето ново бельо.

  2. Омекотител и белина

  Омекотителят е идеален за памучни материи - прави ги меки като плюшено мече, но е абсолютен кошмар за найлон и полиестер, а те са основните тъкани на микрофибъра. Белината прави тъканта по-слаба с времето, което води до по-бързо износване.

  3. Сушене на пряка слънчева светлина

  Вредните UVA и UVB лъчи отслабват материите и цветовете. Вместо на пряка слънчева светлина, можете да сложите бельото си на сянка.


  Как да перем и поддържаме бельото си:


  Правилно пране и грижи за плата: Много е важно винаги да сортираме пренето си. Внаги отделяите светло от тъмно пране и перете по отделно.

  100% памук 

  Памукът е траен плат и един от най-широко използвани в производството на бельо, благодарение на неговата изключителна абсорбция на влага и мекото докосване, което осигурява при носене.

  Пране: Тук имате 2 опции за избор: пране на ръка и в перална машина. Което и да изберете не забравяите да перете в топла вода/не гореща/.

  Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.


  Стреч/опънат памук

  Стреч памукът е памук с примес на ликра за допълнителна издръжливост (обикновено 90% памук, 10% еластан), така че е важно да се сведе топлината до минимум за да се запази материята.

  Пране: В студена към топла вода/хладка/, без да използвате белина или омекотител.

  Сушене: Сушете на въдух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.


  Микрофибър

  Обикновено се състои от найлон, полиамид и ликра. Микрофибърните материи са копринено меки, разтегливи и бързо съхнещи, което прави нуждата от сушилня ненужна.

  Пране: Измийте в студена към топла вода/хладка/.

  Сушене: Тъй като твърде гореща топлина може да се стопи синтетичните тъкани, препоръчваме да съхнат само на въздух и на сянка.


  Модал, бамбук и други естествени влакна

  Естествени влакна като модал и бамбук са известни със своите ултра меки текстури и неправилното пране може да предизвика раздърпване на материята, което много прилича на мъх.

  Пране: Машинно пране в хладка вода е за предпочитане при по деликатните платове, не използвайте белина или омекотител.

  Сушене: Сушете на въздух и на сянка. Ако бързате, може да използвате центрофуга и сушене на ниска топлина.


  Прозрачни или мрежести тъкани

  Основното правило тук е - ако можете да видите през плата, то той  е деликатен.

  Пране: в хладка вода.

  Сушене: Сушете на въдух и на сянка.