Работно време: 24/7
Български
свържете се с нас - 0890 515 193
()

  Междинна сума

  10 Полезни съвета за мъже с брада

  10 Полезни съвета за мъже с брада

  фев 18, 2020

  Събрахме най-добрите съвети, за да Ви помогнем не само да отглеждате брада, но и винаги да я поддържате в перфектно състояние! Великолепната и гъста, тя да бъде истинска гордост за всеки мъж. Но да се грижиш за нея не е толкова лесно. Какво е необходимо:

  1. Водете здравословен начин на живот

  Днес можете да намерите много съвети кои масла и балсами да използвате за бърз растеж на косъма. За съжаление чудеса не съществуват. Да, рициновите и репейни масла наистина ускоряват растежа, но те нямат чак толкова осезаем ефект. Но наистина голямо влияние върху растежа има начина на живот.

  Също така, за да расте брадата, е необходимо да се повиши нивото на тестостерон. И това може да се постигне чрез редовни спортни тренировки и други физически дейности.

  Затова помнете - за да станете собственик на гъста брада, важно е да се храните правилно, да се откажете от лошите навици, да се опитате да избягвате стреса и да бъдете физически активни.

  2. Редовно я сресвайте

  Ако решите да отглеждате брада, тогава тя трябва да бъде редовно сресвана. Дори и да е все още много малка. Така насочвате космите в правилната посока и те свикват. Също така, по този начин правите масажа, който е необходим за подобряване на кръвообращението. В допълнение, сресването ексфолира мъртвата кожа.

  3. Бъдете търпеливи

  Търпение и само търпение е точно това, което ще Ви трябва през целия растеж. Това важи и за началния етап, когато тепърва започва да расте и времето, когато брадата е напълно оформена след няколко месеца.

  През първите седмици ще трябва да изтърпите малко неприятно усещане за сърбеж. Е, свикнете с факта, че ежедневната грижа за лицето е необходима. Сутрин отделяйте 5-10 минути от времето си и усилията Ви няма да са напразни.

  4. Бръснете се само след душ

  За да се овлажни правилно кожата и да се намали дразненето й, се препоръчва да се бръсне не преди да вземете душ, а след това. Топлата вода и парата перфектно ще овлажнят кожата Ви, ще отворят порите Ви, а процедурата за бръснене ще бъде лесна и приятна.

  5. Научете се да криете плешивите петна

  Случва се, че при мъжете в някои части на лицето брадата расте слабо или може да липсва напълно. Зависи от индивидуалните характеристики на тялото, както и от наследствеността. Всички видове масла и балсами едва ли ще помогнат. Това обаче може да се маскира. Достатъчно е да имате повече окосмение в съседни области и по този начин да покриете тези части на лицето. Или можете просто да отгледате буйни мустаци или да промените формата на брадата.

  6. Наблегнете на тъмните дрехи

  Този съвет е особено подходящ за тези, които имат дълга брада. Факт е, че дори да е много гъста, на светъл фон изглежда рядка и не особено привлекателна. Ето защо е препоръчително да изберете дрехи, които да съответстват на цвета й. Така че ще изглежда по-красива.

  7. Внимавайте при хранене

  Трябва да сте много внимателни, когато се храните, за да не стане всичко в олио и всякакви други сосове.

  8. Снимайте се правилно

  За да изглежда брадата по-ефектна и красива на снимките, трябва да направите селфи, като извиете врата си назад. По този начин тя визуално ще изглежда по-гъста. Също така, за да подчертаете скулите и да я покажете в цялата й слава, желателно е да направите снимка в профил.

  9. Използвайте специална престилка за подстригване

  Ако се грижите сами за брадата си, трябва да закупите престилка със специални вендузи. Космите ще паднат върху престилката и няма да се налага да я събирате след това от пода.

  10. Оформяйте я внимателно

  Красива форма на брадата е много важна. В крайна сметка  грубата и неоформена не е много приятна гледка. Ако е необходимо се посъветвайте с бръснар, за да направите контурите перфектни.

  Надяваме се, че тези съвети ще бъдат полезни на някой, който е решил да отгледа пищна, красива, добре поддържана брада. 


  Подобни Постове

  Чистата и здрава кожа ни прави по-красиви, което влияе на целия ни живот. Как да се грижим за не...

  Мъжкото бельо никога не е било само облекло или нещо, с което да прикрием най-интимната част от ...

  Мъжкият бизнес костюм е неразделен елемент от гардероба на уверения и успешен представител на по...