Работно време: 24/7
Български
свържете се с нас - 0890 515 193
()

  Междинна сума

  Как правилно да съхранявате бизнес костюма си

  Как правилно да съхранявате бизнес костюма си

  май 22, 2020

  Мъжкият бизнес костюм е неразделен елемент от гардероба на уверения и успешен представител на по-силния пол. Както знаете, цената на дизайнерските и маркови костюми е доста висока, следователно грижата трябва да бъде подходяща.

  Общи препоръки

  Непрекъснатото носене рано или късно ще се отрази на външния вид и състоянието на тъканите, дори на най-скъпия и висококачествен костюм. Важно условие за правилното съхранение е просторен гардероб и специални закачалки за всеки отделен елемент. Това ще избегне деформация, а специалните калъфи ще го предпазят от прах и мръсотия, което е важно за дългосрочно съхранение. Поставете всички неща на разстояние едно от друго, така че да не се смачкат и да „дишат“. Сега помислете за правилата за съхранение на отделни елементи от класически мъжки костюм:

  Сако

  Преди да приберете сакото си в гардероба, трябва да проверите джобовете му за забравени неща. Дървената закачалка е най-добрият избор в тази ситуация. За да го защитите допълнително от загуба на форма и провисване, можете да закупите такава, раменете на която са допълнително подсилени. И помнете: една закачалка за едно сако!

  Панталон

  Както и при другите елементи на мъжкия бизнес костюм, за панталоните е предвидена специална закачалка с щипка. На такава, панталоните придобиват оптималната форма и се изравняват заради собственото си тегло. Преди да изпратите панталоните в гардероба, изправете маншетите и проверете за прах. И не забравяйте да изпразните джобовете!

  Риза

  Обикновено мъжки ризи от памук се съхраняват на пластмасови, телени или гумени закачалки - изборът е ваш. По-добре е да гладите ризата и чак след това да я приберете в гардероба.

  Вратовръзка

  Вратовръзката е аксесоар, който изисква специален подход и деликатност по отношение на грижите. За връзки в гардероба трябва да има отделен шкаф - в него те могат да бъдат разположени в изправена или сгъната форма. Друга алтернатива би била възможността да я закачите на специална закачалка, като преди това внимателно я развържете.

  Връхни дрехи

  Връхното облекло играе ключова роля за успеха на мъжкия бизнес имидж. Късо палто е най-често срещаният елемент на връхните дрехи, носени върху костюм. Това се наблюдава главно през студените месеци. Трябва да се съхранява на закачалка отделно от другите неща. Закачалките трябва да са силни и да имат дебели рамене. „Дишащите“ калъфи могат да предпазят дрехите от прах, като същевременно не пречат на вентилацията на гардероба. Предварителното почистване на късо палто с четка е етап, който не може да се пропусне.

  Някои мъже, които са свикнали небрежно да хвърлят костюма си върху облегалката на стола и не смятат да се откажат от навиците си, не си струва да купуват скъп костюм, защото много бързо той ще загуби блясъка си. И още повече, че трябва да се оплаквате от лошото му качество при липса на подходящи грижи и неспазване на условията за съхранение - сериозният мъж трябва да се отнася към всичко сериозно. Като вземете предвид горните препоръки, можете значително да увеличите живота на тази част от дрехите си.


  Подобни Постове

  Чистата и здрава кожа ни прави по-красиви, което влияе на целия ни живот. Как да се грижим за не...

  Мъжкото бельо никога не е било само облекло или нещо, с което да прикрием най-интимната част от ...

  Събрахме най-добрите съвети, за да Ви помогнем не само да отглеждате брада, но и винаги да я под...