Работно време: 24/7
Български
свържете се с нас - 0890 515 193
()

  Междинна сума

  Неща, които да не правите на Прайд 2019

  Неща, които да не правите на Прайд 2019

  сеп 23, 2019

  През 2019 г. се отбелязва 50-годишнината от размириците на Стонуол, искрата, която доведе до генезиса към движението за освобождение на гейовете, LGBTQ равните права и това, което доведе до първите гей прайдове (които по-късно се превърнаха в паради). Днес има буквално хиляди празници на Прайда по целия свят. Ние извървяхме много дълъг път като маргинализирани хора. Преживяхме фалшиво дефинирано от науката, че сме психично болни (САЩ през 1973 г. от Американската психиатрична асоциация), преживяхме бурната криза на СПИН през 80-те и 90-те години и се борихме срещу крайнодесните политики, които се опитваха да подкопаят нашето съществуване и оцеляване. И все пак, ние все още имаме дълъг път за постигане на равни права на световната сцена.

  И така, трябва да се гордеем с честването на Гордостта не само по време на сезона на гордостта, но и през цялата година. Това не е просто празник за това как сме се развили и как сме се справили, а за това кои сме ние. Все пак, всички дъгови знамена и песнопения "yas qween" в света не могат да скрият факта, че има няколко неща, които трябва да избягваме на всяка цена. Да, понякога дори ние самите правим нещата погрешно. Ето мини-справочник за нещата, който трябва да запомните преди да присъствате към Прайд2019г.

  Не пийте и не карайте.

  Ако докосвате бутилката за празненствата, си свалете приложение за такси някъде на този ваш смартфон или вземете разумен шофьор с вас. Ние няма да отнемем живот на събитие, което трябва да бъде празнично и запомнящо се празненство.

  НЕ ГЛЕДАЙТЕ ЛОШО ХОРА, РАЗЛИЧНИ ОТ ВАС!

  Ние трябва да сме едно щастливо семейство, дъга от много цветове. Но често ще наблюдаваме предразсъдъци и дискриминация в собствения ни заден двор. Да, това се случва по-често, отколкото си мислите. И в някои социални кръгове по-младите гейове се присмиват на по-старите гейове, което води до бурните нагласи за възрастта. Ако искаш да донесеш тези нагласа към Гордостта, вероятно не знаеш какво означава Гордост и какво трябва да представлява. Не бъдете затворени. Научете се как да празнувате различията. Това е, което ни прави уникални и специални.

  НЕ СМЯТАЙТЕ, ЧЕ ТОВА Е ЕДНО ГОЛЯМО СЕКС ПАРТИ

  Да, сексът е добър. Да бъдеш полово предразположен също е добре. Но да не даваме разказ за стереотипа, че Гордостта е само една голяма свалка. Макар че е добре да откриваш нови приключения и нива на сексуалност, несправедливо е всички да бъдат включени в една и съща категория. Не всички идват на Pride по тези причини. И да не забравяме, не всеки, който посещава Гордост, е странен. Не забравяйте, че съюзниците също са добре дошли.

  И ако ви отрежат, защото някой не е предразположен като теб (или не са привлечени в теб) и започваш да чувстваш срам, не го приемай сериозно. Не може един човек да си пада по всички.

  НЕ РАЗВАЛЯЙТЕ КУПОНА

  Разбирам, не всеки е в шума и екстравагантността на Гордостта. И интровертите напълно се нуждаят от своето пространство. Но ако отивате с нисък дух, опитайте се да повишите своето уважение и да се насладите на това, което можете. Обградете се с приятели, които ще ви държат на правилния път. И хей, ако някога сте напълно депресирани за нещо, потърсете някой. Наистина, това са тъмни и бурни времена, в които се намираме и е лесно да попаднете между пукнатините на депресията и бедствието, но не се страхувайте да потърсите помощ. Говорете с местните представители на Прайда или организации подкрепящи правата ви.

  НЕ СЕ ОБЛИЧАЙТЕ НЕПРИСТОЙНО

  Знам, че сте видели костюмите на американските индианци, направени на Хелоуин и музикални фестивали. Това е почти основна част от културата на Coachella и част от марката за лятото на хипстъра, но моля опитайте се да не правите нещо за културно присвояване. Разбира се, модата е мода, но не бъди задник, само защото искаш да се покажеш. Има много други начини да се показваш в обществото, без да се застъпваш за почтени и културни традиции. Ако тръгнете по този маршрут и искате да включите в своя облик други културни тенденции, внимавайте, когато го правите. Представянето е ключово.

  НЕ ВСЕКИ ПРАЙД Е ЕДИН И СЪЩ

  Не всеки Pride ще запази суперзвезди. И не всеки Прайд ще има парад, пълен с поплавъци, оформени от Mardi Gras и полуголи парчета. В зависимост от региона, просто може да получите нещо много просто или нещо напълно скандално за вкусовите ви рецептори. Това просто зависи. Винаги правете проучвания за фестивалите на Pride, които посещавате, преди да резервирате хотел и полет. За онези, които са нови в изживяването на Гордост, открийте Прайд, който за предпочитане отговаря на вашата личност или който е близо до дома ви. О, да, няма нищо лошо да излезеш от кутията и да опиташ нещо ново. Ако сте уморени от един и същ режим, отидете някъде, където никога не сте били, и се качвайте на влака на откритието.

  НЕ ХРАНЕТЕ ТРОЛОВЕТЕ

  С всяко събитие на гордостта, има групи на омраза, атакувайки нашите свободи, нашата идентичност и нашата култура. И тъй като се приближаваме към този важен исторически момент, петдесет години от размириците на Стонуол, трябва да признаем, че в тази страна нарастват групи от омраза от всякакъв вид. Това е тъжна реалност, пред която сме изправени, което прави нашето търсене на равенство мъчително предизвикателство за всички нас. Тъй като живеем в страна, където свободата на словото е право, трябва да уважаваме тяхното решение да протестират. Разбира се, това е гадно, но това не ни помага, когато се борим с насилие или оръжие на омраза към тях. Има начин да се отвърне на удара с ума: Както веднъж каза Мишел Обама: „Когато те постъпват долно, ние отиваме високо“. Нека винаги се стремим към по-високо ниво.

  НЕ Е НУЖНО ДА НОСИТЕ НЕУДОБНИ ДРЕХИ

  Лятото и мъчителното потене и влажност ни призовават да понасяме по-малко по време на пиковия сезон на Pride. Много хора носят неща, които не са комфортни, неща в грешен размер и дрехи извън нашата комфортна зона. Попитайте себе си, преди да излезете: Изглеждам ли най-добре? И бъди честен със себе си. Предполага се, че това е празник на гордостта. Ако не се чувствате горди, не се чувствате най-добре и ако самочувствието ви не съответства на облеклото, се нуждаете от повторна работа.

  ИЗБЯГВАЙТЕ ДЕХИДРАТАЦИЯ

  Има голям шанс, че ще се насладите на горещото слънце на открито по време на Прайда. Така че, най-добре е да останете хидратирани с много вода. Толкова е просто. Съхранявайте бутилка за многократна употреба и я напълнете преди да тръгнете. И не забравяйте, че алкохолът Ви изцежда и може лесно да ви донесе умора, затова се уверете, че го противопоставяте със здрави дози вода. Също така ще помогне за премахването на някои от ужилванията от този махмурлук на сутринта.


  Подобни Постове

  За някои от нас пролетта може да се чувства като далечно явление, но всъщност е точно зад ъгъл...